fbpx

BANDS 2017

ALEXANDER OSCAR

Det 18-årige R’n’B-talent har igennem en årrække haft musik inde på livet, men det er først nu, han føler, at han har fundet sin lyd og det ståsted, han er tilfreds med. Aarhusianske Alexander Oscar har arbejdet sammen med producerteamet The Suppliers. Efter flere sessions i London er Alexander Oscar nu i gang med at forberede sig på de kommende koncerter. Man vil i den kommende tid kunne nyde hans bløde og fængende, popinspirerede beats, hvor han har følgeskab af et fuldt liveband bestående af guitar, bas, trommer og keys.

Alexander Oscar på Facebook

Alexander Oscar

 

ANAPHOBIA

Som skudt ud af Karrierekanonen blev denne duo formet af sangerinde Faunea og det elektroniske musikertalent Kasper Kro, som også er kendt under navnet Escabe Of The Bone Robot. De to rendte ind i hinanden på en music maker camp i Roskilde som begge gav dem blod på tanden og udviklede sangskriveriet i den rigtige retning. Faunea hvis borgerlige navn er Natasja Juul og Kasper Kro formede duoen Anaphobia i 2015 og kastede sig ud i at skabe drømmende og eksperimenterende toner, der fastholder lytteren i rummet mellem fantasi og virkelighed. Numrene veksler mellem en lethed og dybde, der opbygger fængende poppede melodier. Faunea’s stemme er en helt særlig blanding af både lys og mørke med et ærligt udtryk, der skaber en fascinerende indadvendt følelse.

Anaphobia på Facebook

Anaphobia. Foto: Martin Søby

 

BAEST

Det fem mand store band spiller hårdtslående dødsmetal på thrashguitarer, hvor lyden bliver skabt af de legendariske HM-2 pedaler og inspirationen kommer fra svenske Entombed og Bloodbath. BAEST er kendte for den solide vindmølleteknik, det onde og dybe growl og er uden tvivl Danmarks nye metalhåb.

Med BAEST får du hele pakken, nemlig et solidt, veludført liveshow med original og skarp lyd, som hver dag skaber ny opmærksomhed og tiltrækker flere og flere fans. BAEST er det originale, unge og fremadstormende metalband, som sætter dødsmetal tilbage på dagsordenen.

BAEST på Facebook

BAEST. Foto: Jens Karlsson

 

BANDE DE LOS APACHES

Bande de los Apaches’ udtryk sender tråde tilbage til den oprindelige surfscene, som Dick Dale var den ukronede konge af. Men bandet indeholder samtidig lyden, der blev skabt, da surfgenren i 90’erne fik en revival med Quentin Tarantinos film Pulp Fiction. Hurtige guitarer, hæsblæsende saxofon og surfende trommer.

Bande de los Apaches er lyden af en affyret seksløber, et drive-by på motorcykel, stønnende kvinder og en bar stol i hovedet. Deres instrumentale numre summer af grumset fuzzy garage-guitar, der stemningsmæssigt smider lytteren ud på en rejse mellem Gutter Island og det dybe sydlige Californien.

Bande de los Apaches på Facebook

 

Bande de los Apaches. Foto: Jonas Bang

 

BLUE DEMON

Søskendeparret Jakob og Maria Viskinde har forenet deres alsidige, stærke sangskrivning i et dystert nattelivsscenarie, der både giver rystende bas i mellemgulvet og smertende vibes, der får hårene til at rejse sig. Med aner i rock’en og i 80’er-vibes forenes her passion og ungdom for fuld udblæsning.

Blue Demons debut-ep hedder Sphere of Rock’n’Roll. Symbolikken taler for sig selv, når det nye år bliver skudt i gang for et band, der vil præge 2017 med sine dystre nattelivsscenarier.

Live består bandet, udover af Jakob Viskinde på guitar og synthesizere og Maria Viskinde på vokal, af Mia Olsen på trommer, Tobias Winberg på bas og på guitar ses Nicco Chimera.

Blue Demon på Facebook

Blue Demon Foto: Marie Anine Møller

 

BOUNDARIES

Boundaries er et moderne take på postpunk med elementer af støjrock, samt drømmende shoegazede elementer, der fungerer som kontrast i et hårdt komprimeret lydbillede. Boundaries’ mørke univers genføder reminiscenser, der rækker tilbage til et fortabt forrige årtusinde. Boundaries vil spille numre fra deres planlagte debut-ep, der udkommer i løbet af efteråret 2017. Bandets består af fire medlemmer.

Boundaries på Facebook

Boundaries. Foto: Rune Olsen

 

BROER

Barrierer brydes og broer bygges, når to brødre mødes over tunge tektoniske beats, fængende melodier og hudløs ærlig lyrik. Broer består af brødrene Aleksanders soulvokal og Carlos’ legesyge rap. Deres tekster handler om deres fælles historie og opvækst. Stærke personlige fortællinger hvirvles ind i et dystert uforudsigeligt lydunivers. Vokalerne svejses sammen og nærmer sig triphoppens melankolske mol.

Som brødre er de ligeså forskellige, som de er ens. De forsøger at fjerne alle parader og genrebegrænsninger for at kunne forene idéer og tanker i ét fælles udtryk. Musikken knytter dem sammen forenden af en turbulent opvækst, som de nedfælder som en historie med et tilhørende soundtrack.

Broer på Facebook

Broer. Foto: Rikke L. Kolding

 

BÆST

To tunge baryton-guitarer, en bas samt markante trommerytmer driver numrene af sted som et godstog i ørkensolen. Det er bandet Bæst. Med den Twin Peaks-agtige synth og jangly mandoliner har du et band, der lyder som True Widow og Amens Dunes i en jam-session med vampyrerne fra Only Lovers Left Alive tilsat sang på dansk.

Tankerne bag musikken kredser om den forestilling, at mennesker er forbundet med verden i en form for stofskifte mellem materie og bevidsthed. Verden virker på mennesket i kraft af dets sanseopfattelser, og mennesket virker tilbage på verden. Bandet indspiller i øjeblikket deres debutalbum i samarbejde med produceren Tommy Vestergaard. Albummet udkommer senere i 2017.

Bæst på Facebook

Bæst. Foto: Mads Ogstrup

 

CÉCI

CÉCI består af 24-årige danske London-baserede producer og lyddesigner Cecilie Dahlin. Cecilie skaber lydlandskaber af glitches, vocal chops og hårdtslående, insisterende trommer. Hun kombinerer sin krystalklare vokal med de instrumentale beats og skaber sine kontrastfyldte tracks, som derved føles som en blanding af et mekanisk og et organisk mantra.

CÉCI skaber elektronisk art pop med fængende melodier og moden lyrik, der omfavner kontraster som blandt andet ensomhed og tosomhed

CÉCI. Foto: Theo Rodius

 

DIRT WHITE

Dirt White er et eksperimenterende elektronisk projekt, som består af produceren Kasper Mygind med features fra sangeren Mads Bertelsen. Rent musikalsk er projektet en iørefaldende blanding af dansevenlige beats og drømmende ambiente sekvenser bundet sammen med smukke vocal chops og stærke vokal-perfomances. Dirt White giver publikum noget at danse til, men de efterlader også rum til fordybelse i et detaljeret og intimt univers. Man vil høre lyde fra omverdenen, som Kasper Mygind personligt har optaget, hvilket giver lytteren en sonisk rejse fra Roms legepladser, over Amager Strandpark til det Københavnske natteliv.

Dirt White på Facebook

Dirt White. Foto: Matilde Fogh

 

EERIE GLUE

Hvis du tager en smule støj, tilsætter en knivspids pop og rører det rundt i en god omgang alternativ rock, så har du Eerie Glue. Eerie Glue spiller moody, alternativ pop-rock med hang til et poetisk tekst- melodi-univers. Eerie Glue udgav deres debut-EP ’Horror’ i december 2016, hvilken gav bandet en plads på Bands of Tomorrows ’17 artister du skal holde øje med i 2017’-liste. Eerie Glue har siden da udgivet yderligere 2 EP’er, “Fuzz” og “Love”. Fælles for de 3 EP’er, er, at de er del af tetralogien, Horror/Fuzz/Love/Pop, hvoraf “Pop” kun mangler, for at færdiggøre bandets første komplette værk. Stengade-booker Troels W. Thomsen har, efter bandets koncert med amerikanske Gun Outfit, udtalt følgende: ”Eerie Glue er et af de mest undervurderede bands på den danske musikscene lige nu.”

Eerie Glue på Facebook

Eerie Glue. Foto: Alexandra Stroemich

 

EIGENGRAU

Eigengrau er en instrumental kvintet, der udforsker det uartikulerede rum, der opstår i forbindelsen mellem musiker og lytter og med den ordløse musik som eneste sprog.

Eigengrau komponerer først og fremmest med musikken som mål i sig selv. Den befinder sig et sted i post rockens panoramiske vidder. Med bevægelser fra sfærisk ambiens til stram stringens, fra polyrytmisk voldsomhed til melodiøse skønhedsøjeblikke, fra minimalistisk plads i rummet til stort komponerede, æstetiske tidevandsbølger kan Eigengrau’s udtryk tilskrives et symfonisk islæt. Mulige genrebetegnelser er mange og det ligger Eigengrau på sinde at lade lytterne selv tilføje dem alt efter deres individuelle oplevelse.

Det instrumentale udtryk leder ikke lytterne ad en forudbestemt vej. Hvad der skal tænkes og føles, afgør lytterne selv, og de får dermed muligheden for en unik personlig oplevelse af musikken. Den rummer en lige så rig mangfoldighed, som der er individer til at fortolke den. I numrenes syv til tyve minutters varighed hvor gentagelsen er en sjældenhed, og hvor dynamikken og musikkens facetter er dybt gennemarbejdet, inviterer Eigengrau alle til at fortolke og opleve musikken i det nu, som virkeligheden er.

Eigengrau på Facebook

Eigengrau

 

ELO

Elo med det borgerlige navn Peter Emanuel Mwabala Naumann er en talentfuld hiphopper fra Kolding. Hans interesse for poesi og rim startede allerede i en ung alder, hvor han som 10-årig blev ramt af passionen for musik, og han har siden arbejdet på at udvikle sine evner indenfor rap. Elo’s karakter hænger uløseligt sammen med hans begejstring og motivation. Hans unikke stemme og bevægende poesi kan være med til at bringe ham rundt på Danmarks spillesteder.

Elo brænder hovedsageligt for mennesker og for at sprede motiverende og inspirerende budskaber gennem sin rap og lyrik. Med sin efterskolebaggrund og jobbet som daglig teenageleder i Kolding har Elo en stærk forståelse for at møde ungdommen og publikum i øjenhøjde.

Elo

 

ESPICHICOQUE

Den dansk-cubanske Emilie Espichicoque har rødderne dybt forankret i det Aarhusianske musikmiljø. Hun skriver autentiske r’n’b-sange med en soulet bund og en snert af hiphop. Men her er der ingen backtracks, laptops og autotune. Det er så ægte, som det kan blive og Espichicoque både synger og styrer trommerne så overlegent, at hun allerede fra første beat har publikum i sin hule hånd. Når Emilie Espichicoque spiller live, medbringer hun syv topkompetente kvindelige musikere. 24-årige Espichicoque var i løbet af foråret i studiet sammen med producer Frederik Carstens, hvor de satte sidste aftryk på debutsinglen Citizen of the World, der udkom i maj 2017. Espichicoque er i fuld gang med sit kandidatprojekt på konservatoriet og hun kan til sommer kalde sig cand.musicae. med trommer som hovedinstrument.

Espichicoque på Facebook

Espichicoque. Foto: Nana Cecilie Bøvling

 

FUGLEFLUGTEN

Fugleflugten har base i København og har sine musikalske rødder i shoegaze, post-rock og dream pop, med en nordisk, melankolsk sensibilitet sunget på dansk. Bandet har siden starten af 2016 arbejdet fokuseret på at tage flugten ud på de danske scener. Med rødder i et tæt venskab, der for flere af medlemmerne tæller over ti år, spiller bandet støjende og til tider længselsfulde guitarmelodier der akkompagneres af insisterende beats og tunge basgange. Dette udgør grundelementerne i Fugleflugtens up-tempo rocksange. Bandets tekstlige univers kredser om det uskyldige, barnlige og ukuelige. Her hersker fabeldyr og eventyruniverser. Inspirationen er hentet fra blandt andre Ole Lund Kirkegaard og Jeppe Aakjær.

Fugleflugten på Facebook

Fugleflugten. Foto: Niels Østergaard Munk

 

GOTTSCHALK

Gottschalk leverer 70’er inspireret singer/songwriter nostalgi. Gottschalk, alias sangerinden og sangskriveren Maria Gottschalk, som bevæger sig i et skrabet low-fi lydbillede, hvor melodierne er kernen for musikkens udtryk.

Med udgangspunkt i lyden af det akustiske klaver bevarer musikken sit simple og nære udtryk og løftes af elektriske guitarer, keyboards og Gottschalks luftige stemme. Teksterne kredser om de skæbner vi stilles overfor og måden at opleve her og nu-øjeblikke på. Gottschalk finder inspiration hos de traditionelle sangskrivere som Neil Young og George Harrison.

Gottschalk på Facebook

Gottschalk. Foto: Mikkel Dahlgren Faurholt

 

IRIS GOLD

Den alternative popmusiker Iris Gold udkommer med et mixtape med ni sange designet til at bringe historiefortællingen tilbage i musikken. Gold henter meget af sin inspiration fra den tidlige blues og Outkasts kult musikfilm Idlewild.

Iris er født i Storbritannien, men hendes opvækst kan bedst beskrives som en nomadetilværelse, der blandt andet bragte hende ud på Christiania. Hendes musikalske ballast er præget af 60’ers og 70’ers psykedeliske musikkultur, som tæller Jefferson Airplane, The Doors, Mammas og Pappas og The Grateful Dead.

Senere opdagede hun tillige hiphoppen, hvis nyskabelse og originalitet greb hende. Iris Gold forlod København og flyttede til London. Her begynder hun på at skrive sange, der kombinerer minimale instrumentale sløjfer med en rig poesi og historiefortælling. Hendes ukonventionelle baggrund og et stort arsenal af melodier gør Iris Gold til noget specielt.

Iris Gold på Facebook

Iris Gold

 

IVY CROWN

IVY Crown spiller cool og hårdtslående rock med masser af personlighed. IVY Crown udspringer af bandet Taras og de tre pigers næver og tunge indspark gør dem i stand til uden hæmninger at brage ud over scenekanten.

Bandet består af tre stærke personligheder og er et unikum på den danske rockscene. Sara og Natasja har allerede erobret det meste af Danmark som en del af bandet Taras. De blev forenet med det nyeste medlem ved navn Camilla, der er tidligere MMA fighter og resultatet er IVY Crown.

Bandet går i studiet for at indspille deres debutalbum i 2017. Visionen er at skabe et skarptskårent album, der er intelligent skruet sammen. Dette album skal søge at udfordre og forny den danske rock- og metalscene.

IVY Crown på Facebook

IVY Crown. Foto: Guillaume Blanjean Matthiesen

 

J. BRUNO

J. Bruno crooner, hvisker og forfører sig igennem sine groovy popsange med inspiration fra 70’ernes r’n’b, psykedelisk rock og elskovsballader. Teksterne er fulde af romantik og fortællinger om sex, fordærv, tomme rum og kærlighedens forgængelighed. Singlen Don’t Be a Stranger kom på gaden i november 2016. Sangen er en personlig beretning om uklare relationer og følelsen af rodløshed. Der er ualmindeligt højt til loftet i J. Brunos musik. Det er garneret med imponerende korharmonier og et vildt arrangement, der næsten giver fornemmelsen af at stå i en kirke. Inspirationen kommer fra kunstnere som Serge Gainsbourg, Tame Impala og Ariel Pink. Selv beskriver J. Bruno sin lyd som en amerikansk bryllupsfest ved midnat i 1978. J. Bruno planlægger at spille en håndfuld koncerter i Aarhus og København med sit band og ny musik udgives i løbet af 2017.

J. Bruno på Facebook

J. Bruno. Foto: Niels Vogensen

 

JJ. PAULO

JJ. Paulo er sanger og producer. Han er opvokset i Silkeborg og nu bosat i Aarhus. Selvom musikken har dansk oprindelse, kan de afrikanske inspirationer tydeligt høres. JJ. Paulo’s musik kan man ikke undgå at danse til og Paulo’s afrikanske rødder lader sig da heller ikke fornægte. Den varme der strømmer fra de catchy grooves er fyldt med generøsitet, når de afrikanske rytmer røres op med en ordentlig omgang rap. At være til et af JJ Paulo’s shows er som at få et stort kys af afrikansk kultur.

JJ. Paulo på Facebook

JJ. Paulo. Foto: Vipper

 

JULIE ELLINOR

Julie Ellinor laver den slags musik, der er helt perfekt til en eftertænksom stund. Det er organisk, behageligt og ørehængende med både en snert af det poppede og det rockede. Inspirationen er hentet fra folk og blues.

Musikken er god at lytte til, når man har brug for ro. Julie Ellinor indspillede sin debut-ep og forbillederne er musikere som Tina Dickow og John Mayer. Inspirationen skinner tydeligt igennem Ellinors musikalske univers, hvor der er fokus på den gode melodi og de ærlige historier, der typisk kredser om relationer, dagligdagens problematikker og de små øjeblikke, der gør os til hele mennesker i både medgang og modgang.

Julie Ellinor på Facebook

Julie Ellinor. Foto: Sofie Kirkeby

 

KEINE FEAR FOR FLANGER

Med dens egen drømmende fortolkning, går trioen Keine Fear for Flanger igennem indie-psychen, 70’erns rock, og 90’ernes subpop. Sangene handler om planter, vibrationer, eskapisme og tågede kys. Ligesom oscillationens bølgen, skifter numrene mellem det analoge og det digitale udtryk. Trioen blev dannet i starten af 2016 og består af Andreas Hosbond på guitar og vokal, Michael Lyberth ligeledes på guitar og vokal samt Jens Demant på keys, synth, tamborin og vokal. Bandet begyndte at indspille i løbet af 2016. Ved siden af indspilningerne har de optrådt ved koncerter på blandt andet Copenhagen Psych Festival og Drone Festivalen.

Keine Fear for Flanger på Facebook

Keine Fear For Flanger

 

MOTORIQUE

Den københavnske trio, Motorique leverer med deres farverige og tropiske univers frisk energi til den alternative popscene. Deres musik er kontrasten mellem eksotiske strand-vibes og en drømmende, længselsfuld stemning. Motorique debuterede med singlen Surfer, som er blevet spillet på Barometeret på P3 og Debut på P6, der senere kom i fast rotation på P6 BEAT.

Motoriques lydunivers placerer sig i et charmerende krydsfelt mellem synthpop, krautrock, psykedelisk pop og 70’er funk. Melodiske synthesizere, maskinstramme beats og repeterende basgange kombineres med legesyge congas og svævende reverb-guitarer. Kompositionerne er stramme og kompakte, men lyden er alligevel levende og håndspillet med en forkærlighed for kitschede elementer som olietønder og billige plastic-keyboards. Det hele mixes til en farverig cocktail, der er legende og ekstremt dynamisk med plads til mørke, fordybelse og ironisk melankoli.

Motorique på Facebook

Motorique. Foto: Jonathan Hjorth

 

NIKOLINE

NIKOLINE er den dristige producer, videoinstruktør og poprebel, bag kulthits som ’Ketchup’ og ’Tæsk Til Alle’. Hendes up-front tekster og tunge trash-pop beats udtrykker en ny strømning af sexuel frigørelse hos unge. I NIKOLINEs univers er der lesbisk sex på dansegulvet, hestehale svingende burkadansere, menstruationspunk og hårdtslånede lussinger til det danske demokrati.

NIKOLINE vender debatten på hovedet og river det mainstreamme fra hinanden med hendes anarkistiske tilgang til pop. Hendes energiske live shows vil helt sikkert få dig til at smide hæmningerne.

NIKOLINE. Foto: Olga Thor

 

PREVAIL

PREVAIL er et groovy dødsmetalband, dannet i 2009 af guitaristen og sangskriveren Michael Lundquist og sangeren Claus Gnudtzmann. Deres fælles mål var at skabe dødsmetal med et twist af groove, temposkift og masser af melodi. Med hurtige riffs, der appellerer til publikum af den gamle skole og iørefaldende groovy omkvæd inspireret af den nye metalscene, inspirerer PREVAIL ikke kun dødsmetalfans, men også musikelskere, der lytter til andre metalgenrer. Lyrisk tager PREVAIL fat på mange emner og fortæller historier om de mørkere sider af det menneskelige sind som spørgsmål om krig, smerte og verdensomspændende sygdomsspredning. PREVAIL er et meget aktivt og livligt band, der giver en kick ass performance, som kræver, at deres publikum er lige foran scenen, og tager del i showet. De har allerede delt scene med bands som Unearth, Ferocity, Corpus Mortale, Artillery, Illdisposed, Konkhra, One Machine og mange andre. De sidste par år har bandet spillet alle slags steder, fra de mindste klubber til de store scener og ufortrødent vil PREVAIL nu ramme så mange scener som muligt i det kommende år. Albummet War Will Reign udkom i 2016.

Prevail på Facebook

PREVAIL. Foto: Marika Hyldmar

 

QLF

QLF er en lovende og anderledes duo med base i Odense. Med rødder i Afrika og Frankrig kredser deres interesser og lidenskab om afrotrap og rap. Filosofien i QLF handler om at skabe fængende og dybdegående afrotrap, der stimulerer lytteren med rytmiske beats, som er skabt til at sætte gang i festen. Startskuddet til QLF hviler i en baggrund præget af musik og interne konkurrencer om, hvem der kan rappe bedst og hurtigst. QLF’s mission er at give tilhørerne gode oplevelser med deres musik. QLF er unik, fordi de kun vil kendes for deres musik og ikke for, hvem de er. Desuden er de i stand til at boltre sig på forskellige sprog.

Gruppens første single ved navn Hvadsaa udkom i maj 2016. De efterfølgende otte måneder har seks sange set dagens lys. Sangene har sat gang i nye projekter, der i fremtiden skal ende op i udgivelsen af et album.

QLF på Facebook

QLF

 

RAINBROTHER

Efter en årrække på landevejen med indie-folk-projektet The Migrant har forsanger og guitarist Bjarke Bendtsen startet Rainbrother med en gruppe musikere i København. Bandet spillede deres første koncerter sidste sommer og har siden varmet op for bl.a. Palace Winter.

Nu er den fem mand store gruppe så klar med debutalbummet Tales From the Drought, der forener intime rejsefortællinger med skæv elektrisk rock. Albummet er lavet i samarbejde med Devendra Banhart og producer Noah Georgeson og bliver fulgt op af en række koncerter.

Rainbrother på Facebook

Rainbrother. Foto Jesper Helbo

 

ROXY JULES

ROXY JULES er på en gang støvet, insisterende og beskidt og smukt, skrøbeligt og porøst. Musikken er bygget op omkring elektroniske beats, længselsfulde keys, enerverende støj og distortede guitarer, der smyger sig legende og kontrastfyldt omkring sanger Julie Runa’s vokal og tekster. Runa leger nemlig hele tiden med at lade modsætninger kollidere, fordi det er sådan, hun oplever sig selv og sit eget liv. Det er fyldt af modsætninger, hvor hun den ene dag drømmer om mere ro for allerede dagen efter at jagte vildskaben og kaos i en rus af rastløshed. I 2016 udgav ROXY JULES sit tredje album med titlen ROXY JULES III. Lyden hos ROXY JULES vidner om, at inspirationen kommer fra bands som Sonic Youth og My Bloody Valentine. Men ROXY JULES skaber også deres eget udtryk og har en mere elektronisk tilgang til støjrocken.

ROXY JULES på Facebook

ROXY JULES

 

SAIDA

Saida giver plads til nostalgien og har for alvor taget 80’er-æstetikken til sig med synthesizer, trommemaskiner og disco-guitar. Hendes univers kredser om melankolien, kærligheden og personlige bittersøde erfaringer. Teksterne har et ærligt og umiddelbart udtryk, og de er som et kig ind i en dagbog med finurlige tanker og situationer, som de fleste kender til.

Til trods for at Saida først for nylig selv er begyndt at skrive sange, har musikken altid fyldt meget i hendes liv. Hun er nemlig vokset op med en far, der er bluessanger, og som havde et pop-hit tilbage i 80’erne. Så fra Saida var helt lille, kom hun med på spillejobs rundt om i landet. Herfra har hun mange gode minder om et miljø med højt til loftet.

Saida på Facebook

Saida. Foto: Kristoffer Juul

 

SPRING & I

Spring & I er en elektronisk duo med rødder i Aalborg. Duoen består af Ditte Nitzsch og Marie Larsen. De to musikere mødte hinanden tilbage i år 2012, hvor de hurtigt fandt sammen i en akustisk konstellation. Men efter et par år begyndte de at fornemme, at de manglede noget. Derfor tog de springet ud i det elektroniske univers for at lære kunsten selv at producere musik på computeren og den sprøde akustiske western-guitar blev erstattet af tunge elektroniske beats og elektrisk guitar.

De stærke vokalharmonier fra singer-song æraen tog de med sig, hvilket giver den elektroniske musik et melankolsk og eftertænksomt twist, der skaber en særegen nordisk lyd. Når producer-duoen går live, skaber den musikken på Launchpad, SPDS og andre MIDI-controllers med inspiration fra kunstnere som Blondage, The Knife og When Saints Go Machine. Spring & I har været med til at opstarte det unge nordjyske musikkollektiv LYDTAET sammen med artisterne Farveblind og ELI.

Spring & I på Facebook

Spring & I. Foto: Sonja Lovdal

 

SHERPA

Sherpa er mørke og melankoli sat på stor popmusik. I over et år har bandet arbejdet på at forme musikken og er nu klar til at løfte sløret for projektet.

Deres sang “Fornever” er allerede blevet spillet på P3. Musikalsk er intet overladt til tilfældighederne og sangene har en kompromisløshed, der giver én følelsen af, at der er noget på spil. Med tekster, der tager fat i forbudt kærlighed og tabte øjeblikke sætter Sherpa spørgsmålstegn ved den lykkelige kærlighed.

Sherpa. Foto: Carsten Eliasen

 

SUNDAYS

Sundays er en ny gnist fra den danske undergrund og er centreret om guitaristen Magnus Jacobsen. Stemmen genkendes måske fra de tidligere vindere fra KarriereKanonen, Dance With Dirt, men som Sundays er han noget helt andet. Her er nøgenhed, intensitet og nerve de nøgleord, som lader sig manifestere i den 29-årige sangskrivers folk-pop univers. Livebesætningen byder på tætvævede korharmonier og simple organiske instrumenteringer. I samarbejde med producer Mads Björn har Sundays skabt debut-ep’en The Day Will Come.

Teksterne omhandler den store kærligheds forgreninger af forundring, forelskelse og fortvivlelse. Teksterne er nedfældet i skæret af søndagens ambivalens, der står som bindeleddet mellem weekendens kaos af muligheder og hverdagens forudsigelige tryghed.

Sundays. Foto: Asbjørn Christensen

 

TEENAGE LOVE

Transatlantiske elektro­pop duo Teenage Love begyndte, da danske Anna Lidell mødte Katy Gunn i New York gennem fælles venner. I 2014 begyndte de to at blande deres færdigheder som sangskrivere og producere. Teenage Love har legende tekster og melodier, lækre beats og et overflod af violinharmonier inspireret af Katys baggrund fra klassik musikkonservatorium.

De to kvinders sang og musik er eklektisk, teknisk krævende og netop dét kombineret med den lethed, glæde og gejst, som er så stor en del af deres musik, gør oplevelsen ved duoens musik mangefacetteret og fin.

Teenage Love på Facebook

Teenage Love

 

THE BOY THAT GOT AWAY

The Boy That Got Away er uforfalsket og kompromisløs rock, hvor de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne møder grungens vilde, melodiske rebelskhed. Det er lyden af buldrende trommer, pulserende basgange og overbelastede forstærkere suppleret med en respektindgydende vokal i front.

Siden begyndelsen af 2011 har bandet turneret flittigt, og det er blevet til mere end 150 koncerter i både ind- og udland. Efter tre år på landevejen udgav bandet i 2014 deres selvbetitlede debutalbum. Albummet blev til i Medley-studierne i København med Søren Andersen bag knapperne. I april 2016 udgav bandet nummeret The River, som første single fra deres kommende album. Denne gang arbejdede bandet sammen med produceren Tue Madsen.

The Boy That Got Away på Facebook

The Boy That Got Away. Foto: Peter L. Nielsen

 

THE OCEANS

Bandet The Oceans’ karakteristika er støjende guitarer, insisterende beats og fængslende melodier. Sammen indkapsler dette essensen af The Oceans. Duoen bestående af Dan Joe og Linus Valdemar har base i København og har eksisteret siden november 2014. Udtrykket er en kombination af byens puls, støj og kaos samt den ro, man finder i dette hav af impulser. Siden dannelsen har bandet fokuseret på sangskrivning og demoindspilning. De har derfor kun spillet nøje udvalgte koncerter såsom Bands Of Tomorrow Music Awards i 2015 og Offspring Festival i 2016. The Oceans er nu nået dertil, hvor de planlægger at udgive musikken som en række singler i løbet af året.

The Oceans. Foto: Per Joe Hansen

 

WE ARE THE WAY FOR THE COSMOS TO KNOW ITSELF

Den filosofisk anlagte trio We Are The Way For The Cosmos To Know Itself fortæller via deres storladne, kosmiske pop historier om intergalaktiske sammenhænge. Deres udtryk rejser hinsides den gængse elektropop-scene ud i kosmiske dybder og frembringer en stjernestrøet filosofisk oplevelse. Live spiller bandet farverige og energiske koncerter, som med lys og tung bas danner rammerne for en helhedsfortælling om kosmisk kærlighed med trancelignende beats. Musikken tilbyder en unik mulighed for at ligge i ske med universet.

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself på Facebook

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself. Foto: Malthe Ivarsson

 

WOLFF

WOLFF er en ung rapper, der udfordrer hiphoppens rammer. WOLFF er et nyt aalborgensisk hiphop-håb, der formår at levere en ny og poetisk stemme på den danske rapscene. Med sin dj og producer El Peligro skaber WOLFF et uforudsigeligt hiphop-univers, hvor teksterne bliver rappet, spyttet, sunget og råbt. El Peligro, der længe har forsynet de danske hiphop-heads med tunge beats, har med WOLFF åbnet for en mere eksperimenterende åre. Sammen skaber de et tiltrængt frisk pust til den danske urbane musik. WOLFF skaber åbenbaringer fra et undergrundsmiljø, man sjældent bliver konfronteret med og minder os om, at hiphop ikke har nogen grænser.

WOLFF. Foto: Lasse Sand

 

YASMIN

YASMIN laver samplebaseret elektronisk musik, der blander Mellemøstens musiktraditioner med en nordisk musikforståelse. Varme mellemøstlige vokalsamples møder kold bas og vemodige akkorder, og bliver bundet sammen af hip-hop inspirerede beats. Det er ”night time music from far away.”

 

YASMIN. Foto: Sylvester Struckmann Pedersen

 

ZOOKEEPERS

Zookeepers er en dansk producent-duo etableret af William de Waal og Søren Oliver Due. Med en
energisk og dyb EDM/trap-lyd skaber duoen hårdtpumpede spor uden at glemme kærligheden til smukke og fængende melodier.

Projektet har på det seneste udviklet sig i en markant retning, og Zookeepers har gjort sig bemærket såvel på hjemmefronten som internationalt. Med deres kraftfulde DJ-sæt og rå, levende energi er duoen klar til at kontrollere det kaos, de i sin tid slap ud af buret.

Zookeepers på Facebook

Zookeepers