fbpx

BANDS 2018

Herunder kan du læse om og lytte til musik fra de i alt 39 bands og solister, som blev udvalgt til at spille på UHØRT Festival i 2018.


A KIND OF MAN

A Kind of Man er som blidt fugtede bomuldstrusser på en kvinde, der ligger halvsovende i sandet blandt sivene på Amager Strand, en sommerdag i august. Det er sensuelt, energisk, følsomt, naivt, smukt og opløftende indie-rock ballade, med lækre guitar temaer og en enkelt mund trompet solo.

A Kind of Man var Ugens Kanon med den kommende single Teddy Love i DR’s Karrierekanonen i uge 46-2017, og er et nyt solo projekt af Bjørn Rosenquist. Han komponere og skriver sangene selv, og har pro­duceret en EP i samarbejde med Julian Winding, som vil blive udgivet i sommeren 2018.

A Kind Of Man på Facebook

A Kind of Man. Foto: Sarah Buthmann

ASKEE

Askee er en ny psych pop/rock artist fra København. Sangene er popmeditationer, hvor musikkens intention er at virke som et spejl for lytterens indre verden. Et blend af Beatles inspirerede melodier, psych rock, Mali blues og indie grupper som Grizzly Bear og Iron & Wine skaber en dragende oplevelse fyldt med behagelige og hypnotiske grooves. Lyden er udviklet gennem en indspilningsproces i studier og øvelokaler over et år og er blevet destilleret til en selvbetitlet debut EP, der udkom oktober 2017 og står som en introduktion til artisten og fundament for fremtidige udgivelser.

Lyt til Askee på youtube
Askee på facebook

Askee. Foto: Jon Bue Nimgaard

 

AUDREY

Audrey er en Københavnerbaseret duo, der udgøres af Emilie Dam Ohrt (vokal, guitar) og Olivia von Bülow (vokal, synth), der tilsammen skaber et univers med aner i nostalgisk-romantisk 80’er pop og masser af girl power. De to medlemmer var venner før de startede projektet, og med hver sin baggrund som henholdsvis selvlært og mere skolet, skaber de i den kollektive proces i sangskrivningen en synergi mellem skramlede lo-fi elementer og indtagende vokalharmonier. Med Audrey er man i godt popselskab flankeret af et ustrømlinet tekstunivers, der beskriver følelsen af at være alene sammen om både cigaretter i solen og neonlys i natten.

Lyt til This City med Audrey
Audrey på facebook

Audrey. Foto: Peter Vinther

 

AYSAY

AySay’s lyd har udgangspunkt i Luna Ersahin, som bringer den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I spændingsfeltet her skabes en stemning, der farves af tekster på dansk såvel som på tyrkisk. Med både klassisk mellemøstlige instrumenter som darbuka og saz og elektroniske elementer, forsøger de at udviske grænserne mellem øst og vest. Bandets musik var en central del af åbningen af Aarhus Europæisk kulturhovedstad, og blev akkompagneret af Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Jazzorkester, samt til åbningsparaden, hvor Luna bl.a. sang en duet med den færøske sangerinde Eivør, foran 70.000 mennesker og live på DR1. I 2017 indspillede gruppen en EP, der udkom i maj 2018. Udgivelsen er første trædesten i Luna Ersahin’s musikalske identitetsrejse, en afslutning og samtidig en begyndelse.

AySay på facebook

Foto: Püren Erbek

 

BAD BIRTHDAY

BAD BIRTHDAY er et finurligt sammenkog af fem stærke musikalske personligheder. Musikerne henter inspiration fra en mangfoldighed af genrer, og resultatet er grænsesøgende popmusik, der med elementer af electronica og new wave, byder til dans på tværs af genrer. Den bedste beskrivelse af musikken kom fra en begejstret publikummer: ”Det lyder som en etnisk nintendo”.

BAD BIRTHDAY har været koncertaktiv i Aarhus i efteråret 2017 og udgav i oktober EP’en Sweetheart – the garage studio recordings, som blev positivt modtaget af bl.a. Sound of Aarhus.

Bad Birthday på facebook
Lyt til Bad Birthday på youtube

Foto: André Hansen

 

BALTHASAR

Balthasar er stærke og personlige tekster, hvor det legesyge og tekniske aspekt af rappen er i centrum.

“Balthasars album Dysfunktion & klarsyn er et stærkt eksempel på, at når musik bliver brugt terapeutisk for kunstneren, kan der opstå noget unikt. Det gør i dette tilfælde Dysfunktion & Klarsyn til årets stærkeste album indtil videre, og det mest gribende og rørende album, jeg længe har hørt i dansk rap”.

Sådan skrev landets mest velrenommerede hiphopblog om Balthasars debut album Dysfunktion & Klarsyn, der i 2017 blev bredt anerkendt som årets udgivelse og en af de stærkeste og mest personlige i dansk rap nogensinde. Albummet havde psykisk sygdom som omdrejningspunkt og numrene portrætterede rapperens egen historie med svigt, angst, alkoholmisbrug, depression.

Balthasar på facebook
Lyt til Balthasar på youtube

BENEATH THE SILENCE

Beneath the Silence er et melodisk metal band med fokus på tunge, groovy riffs med en stærk, melodiøs vokal. Der lægges særlig vægt på en moderne lyd samt et solidt liveshow med energisk kant. Den 8. april 2016 udgav bandet deres første EP ”Meant for the Clouds”, hvorefter bandet har været rundt i næsten hele Danmark, herunder Viborg Metal Festival 2017 samt Metal i Forsamlingshuset. Bandet er snart klar med deres nye EP ”Phoenix” der er indspillet i Sonne Studios, som udkom den 11. maj 2018.

Beneath The Silence på facebook
Lyt til Beneath The Silence på youtube

Beneath the Silence

 

BOYE & SIGVARDT

Boye & Sigvardt er en ny, ambitiøs og hårdtarbejdende DJ/producer-duo fra Danmark, som allerede har fået støtte fra DJ’s som Blasterjaxx, Don Diablo, Martin Jensen, Lost Frequencies, Mosimann, Thomas Gold, Sam Feldt og The Him. De understøttes også af store radiostationer som Kiss FM (Tyskland, Belgien og Ukraine), Capital Radio (UK), Sirius FM (USA) og store blogs og youtube-kanaler som AirwavemusicTV  og Galaxy Music. Boye & Sigvardt har haft mere end 5 millioner streams på Spotify alene og er stærkt understøttet af spillelister som Mint (4.5million tilhængere), Dance Hits (1,1M), Fresh Electronic (1,6M), EDM Room (800k) 360 Dance (160k) og mange andre.

Boye & Svigvardt

Boye & Sigvardt på facebook
Lyt til Boye & Sigvardt på Youtube

BÜNNI

BÜNNI er en kunstner, der udforsker sangskrivning igennem kunst og poesi med en lo-fi æstetik. I et mix af billedlig lyrik og et legende lydunivers, eksperimenteres der med nærværende, og til tider drømmende kompositioner. BÜNNI’s værker emmer af en umiddelbar klar pop sensibilitet, der udover simpliciteten også rummer en særlig skøn melankoli. Bag projektet “BÜNNI”, findes Bünyamin Eroğlu, der egenhændigt har skrevet, og indspillet, alt materialet til debutalbummet “Permanent Vacation”, som udkommer til sommer. Et komplet værk, der facetterer forskellige syn på længslen, kærligheden og døden.

Lyt til BÜNNI på youtube
BÜNNI på facebook

 

Foto: Alexandra Stroemich

 

CECILIE DIMMA

Den unge dansk-etiopiske soulsangerinde Cecilie Dimma er klar til at gøre sin indtræden på den danske musikscene med en betagende første-single efterfulgt af hendes debut EP. Debutsinglen ‘Ice Cream’ er et minimalistisk og flirtende udspil, der hylder menneskets attraktion for hinanden. Med på nummeret er rap-artisten Gavin, som er med til at give nummeret et råt og maskulint modspil til Cecilie Dimmas kvindelige og sensuelle vokal. Cecilie Dimmas debut EP ‘Addicted to the Drama’ udgives senere på året og befinder sig i et musikalsk univers af ambiente og urbane elementer, som skaber rammerne for den fyldige soul-vokal i en blanding af neo-soul harmonier og contemporary R&B.

Cecilie Dimma på facebook
Lyt til Cecilie Dimma på youtube

Cecilie Dimma. Foto: Jeppe Carlsen

 

CLIFF WATERS

“Cliff Waters er historien om manden, der skabte den ene succes efter den anden. En legende, der gemte sig bag en række store navne i international musik, politik og sport. Manden bag de største hits, de bedste mål, og ikke mindst de største skandaler. Han levede livet kompromisløst og uden at se sig tilbage. For derefter at trække sig tilbage og lige så stille forstumme i al glemsel…” … Indtil sangskriver Christian Olesen og producer Aslak Svane går sammen for at hylde – og lade sig inspirere af – personligheden og virtuosen Clifford Eler Waters. Cliff Waters er skabt med det formål at skrive og producere sange, der kalder på den gode melodi og den enkle vinkel i et originalt og vedkommende univers; et fristed for udviklingen af et pop album – uden omsvøb. En legeplads hvor skabelsen, kreativiteten og ikke mindst tosomheden har dannet ramme for udfoldelserne. Efter en proces med omkring 20 indspillede numre med intens udvikling af lyd og identitet, er Cliff Waters nu på et stadie, der fortjener offentlig opmærksomhed. Et stadie hvor der er brug for promotion, management og styring. Pakken er klar, og projektet mangler nu bare den rette samarbejdspartner, som kan være med til at understøtte potentialet.

Lyt til Cliff Waters på youtube

 

Cliff Waters

 

COUSIN

Cousin er en 4-mands popgruppe fra Aarhus. Et projekt, der forsøger at gøre boksen, man kalder popmusik, en lille smule større. Den melodiske kerne er pop, men den musikalske indpakning søger at udfordre mainstream pop-lyd. Bandets fire medlemmer danner ramme om en lyd, der søger opad og udad; der både tør det storslåede, det energiske og det hviskende. Selvom bandet kun har præsenteret tre singler, kan Cousin skrive bl.a. Aarhus Volume, Aalborg Studenterhus og LiveCamp på Skanderborg Festival på CV’et. Ved sidstnævnte fremhævede Gaffa Cousin som dagens overraskelse. Bandets ambitiøse lyd afspejler sig også i deres visuelle side, der indtil videre har resulteret i to musikvideoer, som sætter tekst og musik i perspektiv på en udfordrende og tankevækkende måde.

Cousin på facebook

Foto: Mathilde Fogh

 

DAZE OF JUNE

DAZE OF JUNE (tidl. Archives of Alaska) har i løbet af deres meget korte levetid, allerede skabt rigtig god opmærksomhed omkring deres lyd. Med DAZE OF JUNE får du metalcore, med hooks og omkvæd, i den internationale klasse og inspirationer fra forskellige genrer. Bandet står nu klar med deres debut udgivelse “Heart Of Silver”, som er indspillet hos Chris Kreutzfeldt (Scarred By Beauty, Ghost Iris) og produceret af Mirza Radonjica-Bang (Siamese, Ghost Iris, Helhorse). Bandet, der har base i Roskilde, fusionerer deres aggressive kant, med effektive og store melodiske stykker, igennem et album der viser stor modenhed for et band, der kun har eksisteret i små 3 år. Med deres første EP som Archives of Alaska formåede bandet at være Ugens Ukrudt i Sort Søndag, og de blev udvalgt til ”New Shit Showcase” i Pumpehuset, hvor de blev lovprist for deres live-optræden, og deres singler er allerede i rotation på MyRock og diverse spotify playlister. Der er meget der tyder på at DAZE OF JUNE er et band man skal holde øje med i fremtiden.

DAZE OF JUNE på facebook
Lyt til DAZE OF JUNE på youtube

Foto: Sebastian Stigsby

 

DEADNATE

DEADNATE spiller energisk metal med rødder i thrash. I øjeblikket er bandet i gang med at færdiggøre en EP, hvor de har udviklet deres egen progressive death/thrash lyd. DEADNATE’s musik er kompromisløs og bandet stræber altid efter originale kompositioner med punch og attitude.

DEADNATE på facebook
Lyt til DEADNATE på youtube

 

DEADNATE

 

DIRT FORGE

Københavnske Dirt Forge grundsten blev lagt i efteråret 2013. Trioen spiller doomet sludge metal med inspiration fra High On Fire, Mastodon, Crowbar og Black Sabbath, blandt andre, og dyrker det dynamiske lydbillede med alt fra langsomme, skrøbelige melodier til øresønderrivende og fræsende beats. På trods af bandets relativt korte levetid er det allerede blevet til en lang række shows, heriblandt support tjanser for genrens mastodonter som Crowbar (US), Church of Misery (JAP) og Monolord (SE), en præsentation til den prestigefyldte branchefestival When Copenhell Freezes Over i 2018, og foruden en landsdækkende turné med landsmændene i Bersærk, Grusom og Slowjoint byder foråret 2018 på en danmarksturné med hardcorebandet Sons Of Death Valley. Dirt Forge er et intenst liveband, som, med trommehinde flænsende guitarriffs, seismologiske baslinjer og et trommesæt, der lider under en særdeles slagkraftig percussionist, uden tvivl, vil gøre et indtryk på enhver koncertgænger, der skulle krydse bandets vej.

Dirt Forge på facebook
Lyt til Dirt Forge på youtube

Foto: Peter Troest

 

DUSIN

Dusin er en ny dansk duo bestående af Mads Vadsager og Jesper Nohrstedt, der mødte hinanden i 2015 under Bandakademiets Music Maker Camp, hvor de blev sat tilfældigt sammen i en co-writing session. Aktuelt er de to musikere gået sammen og har skabt et musikalsk univers, der bedst kan beskrives som tilbagelænet elektronisk popmusik. De jordnære og dansksprogede tekster suppleres af tekniske akkordprogressioner og velproducerede groovy beats i en elegant balancering mellem det kompromisløse og det let tilgængelige. Alt sammen leveret af dansable vibes og ungdommelighed. Begge medlemmer af Dusin har tidligere været aktuelle på den danske musikscene, men kommer på trods af deres nye musikalske fællesnævner fra vidt forskellige baggrunde. Mads Vadsager har før produceret atmosfærisk electronica og været en del af den københavnske undergrundsscene, mens Jesper Nohrstedt har arbejdet i den mere kommercielle branche og står bag tidligere popsingler som bl.a. ‘Glorius’ og ’Take Our Hearts’.

Dusin på facebook
Lyt til Dusin på youtube

 

Dusin. Foto: Søren Bjerre Mikkelsen

 

ELIJAH OKELLO

Motown møder Afrika og Japansk sci-fi Elijah Okello er en kunstner, som får gang i smilebåndet og de bløde dansemoves. Musikken er smooth, fjollet og alternativ . Melodierne er funky, nonchalant, men bestemt også rytmisk og dansabelt Temaerne dykker ofte ned i emnerne om kærlighed og selvforståelse men også gensidig respekt. Han har både afrikansk kultur og danske salmer i sin musikalske baggage og står i kunstnerisk gæld til 1960’ernes Motown og japanske science fiction-tegnefilm.

Lyt til Elijah Okello på youtube

Elijah Okello. Foto: Mirah Isbella Lausten

 

FIJI

FIJI – en eksplosion af energi, højt tempo og en mur af synthesizere. FIJI er elektronisk popmusik inspireret af future-bass bølgen. De to producere får dig til at hoppe i takt til deres half-time beats og gå amok til droppet, samtidig med at du kan læne dig tilbage og nyde lyden af sprøde vokalister og guitarsoloer. FIJI’s lyd er præget af massive synthesizere, voice-chops blandet med guitar og r&b inspireret vokalmelodier. FIJI opstod som et resultat af kreative frustrationer, og blev et frirum for de to producere, Søren Elsborg og Stefan Luth. Der af kommer navnet også, da projektet føles som et musikalsk ophold på ferieøen, hvor alt er tilladt og de kreative grænser er usynlige.

FIJI.

 

GULDIMUND

Han har gået 7 år på musikkonservatoriet, er medlem af det himmelstormene Blaue Blume, er tidligere medskaber af drengeromantik i Tårn og har over et halvt hundrede internationale koncerter med det hedengange psychrock-band The Wands og godt 18 år på pulpiturerne i Folkekirken på sit cv. Og med den anmelderoste, eklektiske odyssé af et debutalbum ‘Så er det vel bare det …?’ fra 2017 på samvittigheden og sin første digtsamling på vej har den 27-årige sangskriver, bassist og familiefar, Asger Nordtorp Pedersen a.k.a. Guldimund markeret sig tydeligt, som en kunstner, man ikke kan sætte i bås. Med et afsæt i stærke, poppede hooks, eftertænksomme tekster, og fine melodier og harmonier, der leder tankerne hen på dansk højskolesangbogstradition bevæger Guldimunds musikalske univers sig rundt i et væld af kringelkroge. Det ene øjeblik synes det genkendeligt og ”syngmedbart”, det næste øjeblik virker det avante-garde, eller enddog provokerende simpelt og lo-fi. Som lytter udsættes man for sange i traditionelle popformer efterfulgt af pludselige sceneskift – korte intermezzoer, lange improviserede instrumentalpassager og sektioner, der tager lyd-collageagtig karakter.

Guldimund på facebook
Lyt til Guldimund på youtube

Guldimund. Foto: Lene Kronow

 

HÔY LA

Ingri Høyland Kvamstad (Hôy la) eksperimenterer med organiske live loops, elektroniske flader og akustiske elementer i sin produktion. Musikken fusionerer elementer fra forskellige genre såsom electronica, trip hop og alternativ rock. I dette univers, skaber Ingri Kvamstad’s vokal en nærhed, der udtrykker både melankoli og et tekstunivers der byder på følelsesladet konfrontation. Noisey beskriver det mørke lydbilledet: “Ildevarslede, dystre og industrielle bastoner clasher med Kvamstads ømme og drømmende bløde vokal i et lydbillede, der er lige så blidt, som det er mørkt og forførende.” Hendes nyeste single Please har fået meget opmærksomhed blandt skandinavi­ske og internationale medier og er flere steder blevet beskrevet som ’one to watch’ i 2018. Noisey, Jajaja Music, Indieshuffle, Popmani er nogle af medierne der har kastet sin kærlighed over den dystre og hypnotiserende electronica.

Hôy La på facebook
Lyt til Hôy La på youtube

Hôy La. Foto: Jonas Svarstad

 

IDA RED

Ræk ud efter 2018 og du bliver taget med til en verden, hvor sammenholdet og forskelligheden i fællesskabet hyldes af bandet Ida Red. Alexandra, Nanna B, Nanna E og Greta, som alle er betitlede som både sangerinder, musikere, komponister og producere, fandt hinanden for to år siden, da de blev room-mates på et ophold på Engelsholm Kunsthøjskole. Her blev de inspireret af hinanden, et venskab spirede, og med hjælp fra den musikalske mentor Michael Møller, smeltede deres personligheder sammen til bandet Ida Red, opkaldt efter en muse og et kvindeligt symbol, der i musikalske sammenhænge er blevet skrevet mange sange om og til gennem tiden. Bandet udspringer fra så forskellige steder som Nordjylland, Sydfyn, København og Nordtyskland, og efter de fandt hinanden i musikken, har de rejst i bl.a. Sverige, Frankrig og USA for at komponere og indspille materiale, der udkommer i 2018. De lægger stærkt ud d. 26. Januar med deres første single “Oh Girl”; en ode til det ubrydelige stærke venskab og en kærlighedserklæring til kvindelige ikoner og veninder.

Ida Red på facebok

Lyt til Ida Red på youtube

Ida Red.

 

JOSA BARCK

Josa Barck er en ekstrem produktiv artist. Efter knap ti år som session-musiker for bands som Men Among Animals, The Broken Beats og Alphabeat, lagde Josa Barck for fire år siden sideman-hatten på hylden for at fokusere udelukkende på sit eget materiale. Til koncerterne bliver man som publikum inviteret med ind i det ekstremt visuelle univers, der danner rammen om den kommende udgivelse, hvor Josa Barck guider folk igennem kaoset af konfetti, fjer sæbebobler og whatnot.

Josa Barck på facebook
Lyt til Josa Barck på youtube

 

Josa Barck. Foto: Tejs Holm

 

KIM KIM

Siden 2013 har Kim Kim udgivet en masse mixtapes og singler, der alle kendetegnes ved deres energiske og eksperimenterende hymner, men hvor de fængende hooks ikke ligger langt fra det sorte mareridt. Da Kim Kim I 2016 udgav sit første album ‘Amulet’, skrev Noisy VICE: The good news: The music is banging. The bad news: The video will make you shit your pants. For tiden er Kim Kim repræsenteret via det københavnske undergrunds-label CECH RECORDS og arbejder på sin næste fuldlængde. Hans seneste udspil byder på tegnefilmsagtige lydeffekter og shout-outs, som popper frem som krakelerende tyggegummitatoveringer på et barns arm. Naive lyde af tryllestavsglitter og englekor styrter hovedkulds ned i en mørk underverden med galoperende BPM og dolkende synths. Lyden af Kim Kim er ikke for alle. Den henvender sig til musiknørderne, der leder efter deres næste musikalske udfordring, som kan tage dem ud over musikkortets grænser og med på det lange eventyr, hvor genrer, konventioner og medier smelter sammen til et stort, skævt overflødighedshorn.

Kim Kim på facebook
Lyt til Kim Kim på youtube

 

Kim Kim. Foto: Nadia von Rikka

 

M422

Tikkende brødristere, brosten mod hegn, en kalimba i superslowmotion, økse mod træ, og spilledåser med knækkede tænder. Hvert anslag, knas, knæk og brag aftvinges umulige under- og overtoner, når det ophugges og forvrides i besynderlige symfonier med synthesizere og maskiner, der presses langt udover det elektriske overdrev. Uigenkendelige optagelser finder nye former i et broget og forvitret tusmørke af lige dele kuende støj og knugende ophold. Undervejs males konturerne af de hjemløse sindstilstande, som er drivkraften i M422.

M422 på facebook

 

M422. Foto: Kristian Ravnsbæk

 

MOON MOUNTAIN

Moon Mountain er en eksperimenterende indie pop kvartet der udforsker den psykedeliske støjende rock og tilsætter en god portion ørekælende melodier og elektroniske beats. Bandet opererer indenfor et mystisk og til tider filmisk lydunivers, der byder på masser af dramatik og intensitet. Med Mona Selmas stærke vokalfigur i front samt solide bas- og guitarmelodier placeret i et dystert og drømmende univers – er der lagt op til en intim og samtidig eksplosiv affære. Moon Mountain startede som duo i 2012, hvor flere rejser til USA de efterfølgende år var med til at forme deres unikke sound. Sound’en er bevaret mens antallet af medlemmer er fordoblet og udtrykket er blevet mere kraftfuldt og til tider dansabelt.

Moon Mountain på facebook
Lyt til Moon Mountain på youtube

 

Moon Mountain. Foto: Alexander Rydberg

 

MOZAÍK

Det er svært ikke at synge med og skeje ud, når Mozaíks catchy toner rammer øregangen. DR KarriereKanonen kaldte det “Pop, der er til at forstå, men ikke modstå,” da nummeret ‘Keep on’ blev valgt til Ugens Kanon, og sammenlignede samtidig Mozaiks glade og energiske pop med Mø, Fallulah og Oh Land. Bag Mozaik står Linette Damsted i samarbejde med producer Olle Markensten.

Mozaíks website
Mozaík på facebook
Lyt til Mozaík på youtube

 

Mozaïk

 

M. REXEN

Hvis navnet M. Rexen ikke vækker genkendelse i den etablerede danske musikverden, er det ingen overraskelse. Multiinstrumentalisten, globetrotteren og excentrikeren Michael Rexen , født i 1985 i De Forenede Arabiske Emirater har nemlig bevæget sig i konstant opposition til gængse normer. På trods af at M. Rexen bosatte sig i København som 22-årig, og siden da har været hovedaktør I musikalske konstellationer såsom ”A Key is A Key” , det improviserede projekt ”Den Magnetiske Ørn” , og senest projektet ”Mongol” er det første gang at M. Rexen står frem i eget navn.

M. Rexen på facebook
Lyt til M. Rexen på youtube

M. Rexen

 

PAPER CRANES

Paper Cranes er en elektronisk trio, der kombinerer skarptskårne beats og organiske teksturer i en blanding af minimalistisk electronica og alternativ pop. En melankolsk cocktail af ambiente guitarstrøg og brede synthflader skaber et rum for tekster om udlængsel og rodløshed. Det er på én gang introvert, storladent og ganske dansabelt. Udgivelsen af gruppens første single “Kowloon” bragte dem en plads i Karrierekanonen 2015, hvor de var blandt de 8 finalister på SPOT festival og Smukfest. Siden da har fokuset været på mere musik og på udvikling af lyd og liveshow. I 2018 tæller Paper Cranes fem mennesker på scenen og koncerter ses som en mulighed for at eksperimenterer og dykke ned i lyd og udtryk; at lege og udfordrer musikken og hinanden, og finde nye dybder. Det hele er ledsaget af audioreaktive visuals kreeret specielt til musikken, som bliver vj’et live fra scenen.

Paper Cranes på facebook

 

Paper Cranes. Foto: Daniel Freestone

 

RAVI KUMAR

Ravi Kumar er en hårdtslående elektronisk rap duo, bestående af rapper Sharon Jeanelle Kumaraswamy og producer Aske Knudsen. Med karismatiske og flabede Sharon i front, i følgeskab med tunge, basfyldte beats, leverer duoen et bud på Danmarks næste rap-diva. Catchy hooklines, og titler som “Fuck this shit, i’m gonna be a princess” ætser sig ind på hjernen af publikum, og liveshowet minder om en festlig udgave af en voldelig demonstration, minus vold og molotov cocktails.

Ravi Kumar på facebook
Lyt til Ravi Kumar på youtube

 

Ravi Kumar. Foto: Mathias Warnich

 

SJAKKET

Den dansksprogede rapgruppe ‘Sjakket’, udgiver, med fornyet energi, deres andet album “Skam & Afmagt” i foråret 2018. Det fejrer de med en række koncerter rundt om i landet, hvor de med deres syvmandsorkester, spiller håndspillet hiphop “som-vor-mor-lavede-det”. Siden 2012 har Sjakket spillet til alt fra undergrunds-pop-up-fester, gade- og sommerfestivaller, opvarmningssæt, DJ-sets og selvstændige, selvpromoverede og -organiserede koncerter. Med udgivelsen af den nye plade, og udvidelsen af instrumenteringen med to nye medlemmer, markerer Sjakket en ny stil, hvor fokus er livekoncerter med livemusik. Med et afsæt fra det nordligste Nordjylland, tager tekstuniverset udgangspunkt i overdramatisering af provinslivet, romantisering af småbysmentaliteten og knytter det til universitetsbyen- og studietiden i Aarhus. I en herlig blanding af akademisk tomsnak og landlig kaffeidyl henter musikken inspiration fra balkan, cumbia, dancehall og klassisk boom-bap hiphop.

Sjakket på facebook
Lyt til Sjakket på youtube

 

Sjakket. Foto: Tue Rasmussen

 

TAKYKARDIA

Med vidt forskellige baggrunde i klassisk musik, art-punk, jazz og performancekunst mødtes Takykardia med fælles inspiration fra naturprogrammer og trip-hop samt en hengivenhed for fængslende æstetik. Takykardia, der har hentet deres navn fra det finske ord for “for hurtig hjerterytme”, præsenterer et genre-brydende og legesygt univers med Luna Matz’s forførende vokal i front. Gruppen udgav i august ’17 debut-singlen “Immortalized” sammen med en video instrueret og klippet af Luna Matz, som de vandt en JAJAJA Music Video Award for.

Takykardia på facebook
Lyt yil Takykardia på youtube

 

Takykardia. Foto: Ali Asperheim

 

THE BOWDASHES

Kvindelig urkraft, insisterende trommer, hæs western-guitar og en støjende autoharpe – The Bowdashes er dansk undergrunds nye gudinder. ”The EP is not merely a collection of songs, but it’s a concept record that brings Quentin Tarantino’s vision of the Wild West to Denmark” — The Revue I oktober 2017 udkom de med debut-EP’en ‘Marrow’, og siden har The Bowdashes, bestående af Linn Holm (vokal, guitar) og Nana Nørgaard (vokal, synth, autoharpe) lagt spillesteder ned, herfra og til Berlin. Når de går på scenen, tager duoen The Entrepreneurs-frontmanden, Mathias Berthelsen, med på trommer.

The Bowdashes på facebook
Lyt til The Bowdashes på youtube

 

The Bowdashes. Foto: Tommy Frost

 

TURQUOISE SUN

Den Aarhusianske sekstet har sendt varme psykedeliske bølger gennem Denmark siden 2015. De fik med deres debut EP en varm velkomst på programmet Debut på P6beat. Derudover fik de en direkte 1. plads på P3 Barometeret med singlen Tunnel Vision. Deres energiske liveperformance har fra begyndelsen fanget anmeldernes opmærksomhed i både indland og udland og har resulteret i fyldte koncertsale, herunder deres koncert på SPOT festivalen i 2017. Bandet er nu ved at færdiggøre deres debut album i samarbejde med Anders Boll.

Turquise Sun på facebook
Lyt til Turquise Sun på youtube

Turquoise Sun. Foto: Simon-Skipper

 

TYREES TYR

Tyrees Tyr er en ung rapper med et kækt flow, inspireret af rappere som ASAP Rocky, Kid Ink og Lil Yardie. Han laver melodisk trap, leveret med en charmerende flabethed. Tyrees Tyr vinder alle over med hans store smil og appeal. Opvæksten med hans tanzaniske mor og tanzanisk/danske far, har været et sammensmeltning af flere musikalske genrer. Som barn blev han opslugt af musik videoer fra artister som R. Kelly, Chris Brown og Nelly, men er også vokset op til tonerne af James Brown og Bob Marley.

Tyrees Tyr på facebook
Lyt til Tyrees Tyr på youtube

 

Tyrees Tyr

 

TOBIAS ALBERT

Tobias Albert markerede sig for første gang i 2016, da han vandt en konkurrence om at komme på scenen med Mads Langer til Grøn Koncert og senest er han blevet anbefalet af DRs Karrierekanonen med ordene “Move over Christopher, her kommer Tobias Albert”. Tobias Albert har dog ingen ambition om at skubbe andre artister af banen, men ønsker derimod at sætte sit eget præg på den danske musikscene og bevise sit værd gennem sange, som alle er skrevet og komponeret af ham selv. Singlen Posing Like a Model er komponeret på guitaren og ved hjælp af en loop-pedal, hvilket er det setup Tobias Albert foretrækker, både når han skaber musik og optræder live og dette bærer produktionen også præg af. Posing Like a Model er uptempo guitardreven pop med elektroniske RnB-beats og en rytmisk vokal, der skiftevis svinger mellem pop og et rap-flow.

Lyt til Tobias Albert på youtube

 

Tobias Albert. Foto: Tubs & Monji

 

VESPER

Den danske duo Vesper er klar til at udgive deres anden EP ”Good Morning”, der er skrevet, indspillet og produceret af duoen selv. ”Good Morning” udkommer den 4. maj 2018 og følger op på deres anmelderroste selvbetitlede debut-EP fra april 2017. Med et musikalsk referencespektrum, der tæller fra artister som Nine Inch Nails over Frank Ocean og Sade til techno, drum ’n’ bass og jungle, trækkes der på mange inspirationskilder, mens duoens egen musik ender i en stramt eksekveret lyd og skarpt leveret fortælling. Vespers musik opstår i et møde imellem den alternative rockscene og technoens tunge rytmer. Nana Odderskær og Mikkel Sönnichsen har vidt forskellige musikalske baggrunde og som Vesper står de for en lyd, hvor en sitrende sødme kæler om de toneangivende beats og elektronisk-skabte univers. Vesper er for alvor ved at træde i karakter og indtage rollen som et af de mest lovende danske acts, man skal holde øje med i 2018.

Vesper på facebook
Lyt til Vesper på youtube 

Vesper

 

 

VIC SHINOBI

Vic Shinobi er et helt ukendt navn på den danske musikscene. Vic Shinobi er en dansk R&B solist, hvis lyd er kendetegnet ved fyldige synthesizers, pumpende bas og melodiske passager sunget med sangerens karakteristiske lyse stemme. Vic Shinobis tekster er baseret på hans liv, som rummer emnerne parforhold, drømme, ensomhed og tosomhed.

Vic Shinobi på facebook

 

Vic Shinobi

 

YUNE

Sidste år gik det Aarhusianske indiepop-band Yune i studiet med Nis Bysted (Iceage, Cancer m.fl.) for at producere to singler. Den første, “Animal”, udkom i efteråret og fik en stærk modtagelse med airplay på P6-Beat og Apple Beats 1 “Best Of The Week”, samt rosende ord fra store blogs både internationalt og herhjemme. Den anden single, “Vowels”, er netop udkommet, sammen med en smuk og atmosfærisk musikvideo, lavet af Niklas Adrian Vindelev. Sangen er optaget som et first take, og udtrykker på den måde Yunes kollektive, musikalske tilgang. Bandet faldt for den uperfekte, skrøbelige nerve, der var i taket, og tilføjede kun få ekstra lag for at fuldende billedet af en sang, hvor flere og flere detaljer åbenbarer sig undervejs. Tilsammen udgør de to singler Yunes første, officielle udgivelse, men også en stærk optakt til det debut-album, de allerede er godt i gang med, og som forventes at udkomme til efteråret. Inden da har bandet enkelte live-shows planlagt, bl.a. på SPOT og New Note Festival.

Yune på facebook

Lyt til Yune på youtube

Yune. Foto: Thorbjørn Kaas

 

ØYA

ØYA betyder ØJNE at møde verden gennem. ØYA betyder ØEN, hvor man kan søge tilflugt. ØYA er et nyt alternativt popband stiftet af sangskriveren og multiinstrumentalisten Mathias Holm, der i maj udsendte debutalbummet ‘Dreams Rewind’.Mathias Holm været vidt omkring inden han sprang ud som sanger i ØYA. Som en fastdel af det internationalt roste instrumentalband Girls in Airports har han udgivet femplader og turneret i hele verden, og ved siden af dette arbejde spillet med så forskellige navne som Bisse, Broken Twin og Quadron. ØYAs musik er på samme måde lavet med en stor åbenhed over for forskellige udtryk, og på debutalbummet ’Dreams Rewind’ trækkes der tråde blandt andet til Jeff Buckley, The War On Drugs, sufimusik og Joni Mitchell. Dreams Rewind albummet forener en eftertænksom, indadvendt stemning med et kraftfuldt og stort orkestreret udtryk, båret af nærværende vokaler, sitrende guitarer og pulserende synths. Holm har selv produceret pladen i sit studie Mallorca, og ØYA har udviklet sig fra at være et projekt til skrivebordsskuffen til at være rammen om en større helhed, hvor mere end 30 musikervenner fra bads som IRAH, I Got You On Tape og Kentaur medvirker.

Øya på facebook
Lyt til Øya på youtube

Øya. Foto: Nicholé Velásquez