iomfro

iomfro er poetisk pop om at føle for meget og føle, at andre siger en for lidt. iomfro opstår og består i musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaards finurlige dansksprogede tekster kombineret med et befriende glimt i øjet. Hendes musik sætter ord på nogle af de mange følelser, der fylder hos generation z gennem et legende, dansabelt og reflekterende lydunivers. 

iomfro udgav debutsinglen ægte kvinde  d. 8. marts 2021 på Kvindernes Internationale Kampdag, som en hyldest til ikke bare kvinders, men alles ret, til at prøve igen, at være uperfekt. ægte kvinde er et stærkt og relaterbart musikalsk indspark til den offentlige debat om køn, ligestilling og feminisme.

På ægte kvinde reflekterer iomfro over venindekultur og dynamikker, hvor man både er privat, men samtidig performer. ægte kvinde undersøger forventninger – skabt af andre og én selv – til hvordan man tager sin plads og ikke er en undskyldning for sig selv. For hvad vil det egentlig sige at være en ægte kvinde eller en rigtig mand?

Udtrykket er iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt og en stikprøve af at være i 20’erne i 2020’erne.

Med sig har iomfro bassist Anton Grøn (Sært Skarn) og guitarist Alfred Lykke (Natlyst), der tilsammen har erfaringer lige fra den frit improviserende jazzscene til kommerciel pop.