Eigengrau

Eigengrau er en instrumental kvintet, der udforsker det uartikulerede rum, der opstår i forbindelsen mellem musiker og lytter og med den ordløse musik som eneste sprog.

Eigengrau komponerer først og fremmest med musikken som mål i sig selv. Den befinder sig et sted i post rockens panoramiske vidder. Med bevægelser fra sfærisk ambiens til stram stringens, fra polyrytmisk voldsomhed til melodiøse skønhedsøjeblikke, fra minimalistisk plads i rummet til stort komponerede, æstetiske tidevandsbølger kan Eigengrau’s udtryk tilskrives et symfonisk islæt. Mulige genrebetegnelser er mange og det ligger Eigengrau på sinde at lade lytterne selv tilføje dem alt efter deres individuelle oplevelse.

Det instrumentale udtryk leder ikke lytterne ad en forudbestemt vej. Hvad der skal tænkes og føles, afgør lytterne selv, og de får dermed muligheden for en unik personlig oplevelse af musikken. Den rummer en lige så rig mangfoldighed, som der er individer til at fortolke den. I numrenes syv til tyve minutters varighed hvor gentagelsen er en sjældenhed, og hvor dynamikken og musikkens facetter er dybt gennemarbejdet, inviterer Eigengrau alle til at fortolke og opleve musikken i det nu, som virkeligheden er.

Tidligere artister