Wayward Dawn

Wayward Dawn har base i Skanderborgs jyske muld og spiller intens og hensynsløs dødsmetal. Bandet trækker lytteren ind i en verden af ond nihilisme og monstrøse lydbilleder med tordnende dobbeltpedaler, pulveriserende basstykker og nedstemte guitarer spillet gennem klassiske Marshall-forstærkere. Med inspiration fra både klassisk og moderne dødsmetal, leverer Wayward Dawn en kombination af hurtig tremolo-picking og blastbeats, langsomme og knusende tunge passager samt episke omkvæd. Giftige ord om menneskelig og samfundsmæssig forfald fuldender billedet med dyriske brøl, afgrundsdybe growls og bundrådne skrig.

Siden bandets dannelse i oktober 2015, har Wayward Dawn blandt andet spillet på Aalborg Metal Festival og opvarmet for bands som Nailed to Obscurity (DE), Jinjer (Ukraine), BAEST (DK) og Red Warszawa (DK). Bandet er kendt for dets hyper-energiske liveshows med konstant brug af vindmølleteknik og manisk interaktion med publikum.

Wayward Dawn udgav deres debutalbum ”Soil Organic Matter” den 31. august 2018. Albummet var indspillet og produceret af Jacob Bredahl i Dead Rat Studio og mastered af Brad Boatright fra Audiosiege (Obituary, Nails, Full of Hell). Det blev meget godt modtaget af både danske og internationale magasiner og blev blandt andet kaldt for et af årets bedste dødsmetalalbums.

Close Menu