Lukas Strate

 

Lukas Strate er et band bestående af fem unge, der mødtes på Den Rytmiske Efterskole i Båring i året 2017. Her havde de én ting til fælles – musikken. Lukas Strate består af trommeslager, Falke Steen, pianist, Viggo Wrisberg, guitarist, Jonas Hansen, korsanger, Karla Kold og frontfigur Lukas Strate, optrædende som sangskriver, sanger og bassist. Lukas Strate fik, sammen med gruppen, skabt en unik lyd, med faste rødder i popgenren, dog konstant afvigende til en mere uafhængig lyd og udtryk. Musikken tager udgangspunkt i kærlighed, sorg og den generelle oplevelse af den menneskelige eksistens. Heraf opnår kunstneren relaterbare tekster, der fanger lytteren og stræber efter at fortælle sine egne historier, såvel som hele publikums.

Lukas Strate og hans band har en helt fantastisk ånd der stærkt afspejler kærligheden og historierne et helt efterskoleår giver. Dette kan opleves når de er sammen både af og på scenen og følelsen sætter sig under huden.

På efterskolen fik Lukas Strate lov til at indspille sangen “The Better Me”, der efterfølgende blev udgivet på spotify, og der i dag har næsten 7000 afspilninger[1]. Sangskriver og frontmand Lukas Strate vandt derudover DM i sangskrivning 2018 med sangen “On the Mend”, og vandt 10.000 kr som blev brugt til indspilninger af ny musik med bandet.

Sanger og sangskriver Annika Aakjær udtalte om vindersangen:

”Utroligt formfuldendt, og flot og inderligt fremført. Der er et stort potentiale her. En fin sang om det altoverskyggende, utømmelige sangskrivningsemne, den ulykkelige forelskelse”

Der er gang i projekter i Lukas Strate Band, og motivationen er i top. De er en stærk blanding af unge musikere, som brænder for at komme ud over scenekanten.

 

Close Menu