Poptones

Poptones er musikscenens svar på en ‘stream of consciousness’. Med udgangspunkt i spørgsmålet: ”hvis du har en idé, hvorfor lade den gå til spilde” hiver bandet lytteren ind i det ideelle univers, hvor ting sker af en grund. Bandets medlemmer deler nemlig den opfattelse, at deres idéer har et formål.

Poptones følger hinandens kreative impulser, og ingen idé bliver forkastet uden først at blive gennemgået og tømt for inspiration, der åbner døre til nye retninger i sangskrivningen. Denne iterative proces skaber en verden, hvor skridtet fra intenst nærvær til et endeløst univers bliver taget uden at se sig tilbage. I denne proces er lytteren bundet til en oplevelse, der nedbryder den uoriginale antagelse af, at der eksisterer en mur mellem tanken og musikken. Idé og musik er for Poptones det samme, og trioen tager alt lige fra hårde guitar riffs til lange ambient-stykker i brug for at åbne deres univers op for lytteren.

Igennem deres musik bliver dørene åbnet for en indre forestilling, hvor alt kan lade sig gøre. Fra det ene øjeblik er havet så stille som et spejl, og det næste befinder man sig i midten af en hvirvelstrøm, der truer med at hive lytteren ned i mørket. Lige så hurtigt kan billedet af et uendeligt landskab blive afløst af en nærhedsfølelse, der insisterer på ens opmærksomhed.

Poptones er klar med deres debutudspil i form af EP’en, Hunt, som udkommer til efteråret 2020. Fælles for udgivelsens 5 sange er, at de handler om livet for en ung i nutidens samfund, og prøver at belyse nogle af de mange problemer og emner, man som ung står overfor og må overkomme på vejen til voksenlivet.

Tidligere artister