Blitzkrig

Blitzkrig er et nyt band fra det københavnske nordvestkvarter med rødder i Thy. Bandet består af forsanger, Simon Møller Eliasson, guitarist og medsanger, Peter Hyllested, og Mattias Smidt på trommer.

Blitzkrig har en stor drømmende lyd tilsat dybfølte og røgfyldte guitarsoloer. De danske tekster bearbejder længsler, liderlighed og desperate drømme om at vende tilbage til ungdommens uskyld i den isolerede provinsverden i Thy.

Sammen har bandmedlemmerne skreget længslerne ud over klitterne og havet i Thy. Og de har cyklet villavejene tynde med en ghettoblaster, billige pilsnere og røget cigaretter i smug. Nu bor de i det københavnske Nordvest-kvarter og kan længselsfuldt kigge tilbage på en mere uskyldig tid i hjemstavnen.

”Vores musik handler om rødderne og ungdomslivet i Thy. Men den handler også om at modne i storbyen og lære at leve med, at ens drømme og håb fra ungdommen brister én efter én”, forklarer forsanger i Blitzkrig, Simon Møller Eliasson.

Blitzkrigs første single udkom i midten af januar 2019. ”Blodrød Måne” er blevet spillet flere gange på P6 Beat, og var i januar et varmt emne i undergrundsmedier såsom BandsofTomorrow og Undertoner. Siden har bandet udgivet tre singler, hvoraf singlen ”Lyster” er blevet afspillet 10.000 gange på Spotify, og singlen ”Varm Kind” er blevet spillet på P6-beat. Bandet spillede deres debutkoncert den 26. januar 2019 i en udsolgt sal i Huset KBH, som opvarmning til 4 Guys From the Future. På cirka et år har Blitzkrig spiller i Pumpehusets Byhave, Loppen, Alive Festival og senest i en fyldt Lille Vega som opvarmning for svenske Pale Honey.

Tidligere artister