Niklas Runge

Efter en række singler og koncerter i det forgangne år udkom den aarhusianske sanger og sangskriver Niklas Runges debutalbum ‘I Know I’m not Magnificent’ d. 13. marts 2020. Albummet vidner om en talentfuld musiker, der gennem ti smukke og melodiøse indiepop- sange forløser en personlig fortælling om det at finde ind og tilbage til sig selv.

Niklas Runges musik er en størrelse med mange facetter. Det er luftig indiepop, der er ligetil i sin stærke melodiøsitet og veludførte arrangementer, og Runges flotte, lyse vokal er imponerende, men altid vedkommende og fuld af nærvær. I Niklas Runges musik befinder man sig i drømmende musikalske landskaber, hvor både pop, folk, alternativ rock og ekkoer af kammermusik tilsammen danner et personligt og komplet hele. Samtidig er der noget på spil. Udtrykket karakteriseres af inderlighed, ærlighed og sårbarhed, i såvel musik som i teksterne, hvor Runge tager livet, selvet og kærligheden under grundig behandling.

Niklas Runges debutalbum hedder ‘I Know I’m Not Magnificent’. Pladen er indspillet i hjemmets trygge rammer, hvor Runges sambo havde det nødvendige indspilningsgrej, og Runge frit kunne gå til og fra i processen. Det hele er dog ikke kun kærlig hjemmebryg idet, at albummet er produceret i samarbejde med den erfarne producer Dennis Ahlgren (Tina Dickow, Søren Huss). Albummets ti sange viser Runges store sang- og sangskrivertalent, og  han er tillige en begavet instrumentalist, der selv spiller de fleste instrumenter på albummet.

Niklas har tidligere spillet på både SPOT 2019, Pumpehusets Byhaven, Oppenheimer m.fl. I 2020 ligger Niklas Runge blandt andet vejen forbi en række pladeforretninger i forbindelse med udgivelsen af sit debutalbum, Salling Rooftop, Rama Festival, Håstival og SPOT Festival.

Tidligere artister